Szombathely

Demonstráltak – kifizetik húsvétig a Styl-dolgozókat

Demonstráltak – kifizetik húsvétig a Styl-dolgozókat

A tulajdonosok igyekeznek mindent megtenni azért, hogy tovább üzemelhessen a Styl Fashion ruhagyár Szombathelyen – azt ígérik, elmaradt fizetésüket húsvétig megkapják a dolgozók.

Demonstrálni kényszerültek a szombathelyi Styl Fashion Kft. alkalmazottai. Március közepén többszázan vonultak a városháza elé a szakszervezet képviselőivel közösen, hogy elmaradt bérüket követeljék, valamint kiálljanak a munkahelyük megtartásáért – írta meg a vaol.hu.

Az önkormányzat 25 százalékban tulajdonosa a ruhagyárnak, s biztosította támogatásáról az üzem dolgozóit.

Bérükért és munkájukért demonstráltak a Styl-dolgozók Szombathelyen

Bérükért és munkájukért demonstráltak a Styl-dolgozók Szombathelyen

A taggyűlést követően a tulajdonosok Bognár Katalin szerint mindent megtesznek azért, hogy tovább működhessen a ruhagyár. Együttműködnek annak érdekében, hogy a NAV részéről benyújtott 150 milliós inkasszó megszüntetéséhez előteremtsék a forrásokat, s erre közös javaslatot is kidolgoztak – adta hírül a vaol.hu.

A megállapodás március végéig alá lesz írva, részleteket addig nem közölhetnek. Ígéretet tettek azonban arra, hogy a cég dolgozói megkapják húsvétig az elmaradt fizetésüket.

A tulajdonosok szóban és írásban is kinyilvánították szándékukat arra, hogy a gyárat tovább szeretnék működtetni – tudatta a vaol.hu.

Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

B.A.