Szombathely

Egyre közelebb a szombathelyi jégcsarnok átadása

Egyre közelebb a szombathelyi jégcsarnok átadása

Fedett jégcsarnokban hódolhatnak szenvedélyüknek a korcsolyázni vágyók akár egész évben – Szombathelyen ugyanis a tervezett ütemben folyik a műjégpálya építése, mely izgalmas hazai mérkőzéseknek is helyet adhat majd.

 

Az épülő jégcsarnok alapkövét még 2017 decemberében tették le Szombathelyen, s januárban megkezdődtek a munkálatok. A fedett jégpályát 2,2, milliárd forintból hozzák létre – mellette a szabadtéri is fenn fog maradni azonban – adta hírül a vaol.hu.

Készül az új szombathelyi jégcsarnok - télen-nyáron használható lesz

Készül az új szombathelyi jégcsarnok - télen-nyáron használható lesz

Potyondi Nikoletta, a Szova Zrt. kommunikációs munkatársa elmondta, a korai munkálatok között elvégezték a bontási munkákat, kitűzték az épület sarokpontjait, régészeti szakfelügyelet mellett. A letermelt humuszt később visszatöltik a kivitelezés végén, a parkosítás idején.

Most az előregyártott betonszerkezetet elhelyezése folyik, felállítják a csarnok tartópilléreit. A gépészeti alapszerelés és a kavicsfeltöltés is elkészült bizonyos kiszolgálórészek alapozásánál – tudatta a vaol.hu.

A leendő, 60X30 méteres pályával rendelkező csarnok a Magyar Jégkorong Szövetség előírásainak megfelelő lesz, így nemzetközi jégkorong-mérkőzéseket is játszhatnak majd itt csapatok.

A jégpályát természetesen mindenki használhatja, aki a jeges sportok szerelmese.

Fotó: vaol.hu

B.A.