Szombathely

Forgalmi dugók városa lett Szombathely?

Forgalmi dugók városa lett Szombathely?

Panaszkodnak a lakók a Vas megyei székhely nagy forgalmára. Szombathelyen valóban egyre nagyobb az autóáradat, már a közgyűlés is tárgyalni készül a problémáról.

Túl nagy a forgalom Szombathelyen – különösen a reggeli és a délutáni csúcsforgalom bénítja a közlekedést, ezen belül is főként az iskolák környéke van bedugulva. Egyes helyeken csak lépésben lehet haladni autóval – írta meg a vaol.hu.

A probléma fő oka, hogy a városban 5 év leforgása alatt több min 4 és fél ezerrel több kocsi került forgalomba. Azaz közel 40 ezer szombathelyi jár autóval, de a környékbeliek és ingázók szintén használják az utakat – amelyek nem ekkora forgalomra lettek tervezve.


Nagy a forgalmi dugó Szombathelyen - már tárgyalnak is róla

Nagy a forgalmi dugó Szombathelyen - már tárgyalnak is róla

A városban 20 százalékkal nőtt meg a közúthálózat terhelése, ezt mostanra a gazdasági és városstratégia bizottság is belátja és előterjesztésben is beszámoltak róla.

A körforgalmak sem segítenek a tapasztalatok szerint, s a bizottság most azt javasolja: segítene a helyzeten, ha a nagyvállalatok átgondolnák a munkakezdések és műszaváltások idejének módosítását – adta hírül a vaol.hu.

Ha ugyanis nem mindenki egyszerre kezdene és végezne a munkában, kisebb lenne a torlódás. Javulást jelentene az is, ha fejlődne a közlekedési kultúra a városban – írta meg a vaol.hu.

B.A.