Szombathely

Meghalt Wagner András, Szombathely egykori polgármestere - Szombathely

Meghalt Wagner András, Szombathely egykori polgármestere - Szombathely
Szombathely - Tegnap a Markusovszky Kórházban meghalt Wagner András, Szombathely egykori polgármestere, aki 1990-1998 között töltötte be a Szombathely város vezetői posztját az SZDSZ színeiben.
Az egykori szombathelyi polgármester halálát - úgy tudjuk - tüdőembólia okozta. Szombathely egykori polgármestere, Wagner András a közelmúltban szenvedett közúti balesetet, azóta kórházban ápolták. A halálesetet a közgyűlésen Ipkovich György jelentette be, a képviselők egy perces néma felállással emlékeztek Wagner Andrásra.

Wagner András 1953. február 6-án született Szombathelyen, iskoláit a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán autóközlekedési műszaki tanári szakon, és az ELTE technika szakán végezte. A Berzsenyi Dániel Főiskola gazdasági tanszékén dolgozott, és adjunktusként a technika tanszéken tanított. Tagja volt az ÖN-KOR-KÉP című szakfolyóirat szerkesztőségének.

Wagner András Szombathely rendszerváltás utáni első polgármestere, a Nyugat- dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke, a Savaria Területi Integrált Szakképző Központ Kht. ügyvezető igazgatója volt.

1989-től részese a közéletnek, azóta tagja, vezető politikusa volt az SZDSZ-nek.

1990. október 23-tól Szombathely Megyei Jogú Város polgármestereként 8 éven keresztül, majd 1998-2002 között önkormányzati képviselőként dolgozott szeretett városáért.

2002-től volt az Oktatási Minisztérium munkatársa : az Alapkezelő Igazgatóság főigazgatójaként, majd miniszteri biztosként tevékenykedett. Ő volt a Nyugat- dunántúli Regionális felsőoktatási-fejlesztési egyeztető Fórum szellemi atyja.

Polgármesterségének két ciklusa alatt közreműködésével jött létre a Savaria GIS -Szombathely térinformatikai rendszere, az Európai Információs és Dokumentációs Központ, a Claudius Ipari és Innovációs Park, a Korai Fejlesztő Központ.

Hatékony munkájának köszönheti térségünk a 86-87-es út Szombathelyi elkerülő szakaszát, a Szombathely- Kőszeg szennyvízcsatorna fejlesztés és a helyi szennyvíztisztító kapacitásának bővítését.

Eredményes munkásságát számos miniszteri kitűntetéssel ismerték el.

Törődött a városban és a régiónkban élők problémáival, segített azok megoldásában.

Legfontosabbnak tartotta az emberi tisztességet, megbízhatóságot s ezt a saját személyes példájával is igazolta.

Kedves, közvetlen egyéniségét, töretlen munkakedvét nem feledjük!

Wagner Andrást Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, a Savaria Területi Integrált Szakképző Központ Kht, és az SZDSZ Vas megyei és Szombathelyi Szervezete saját halottjának tekinti.

Vas megyei Szabad Demokratá-i a tragikus hirtelenséggel elhunyt Wagner Andrásra, Szombathely 1990-1998 közötti polgármesterére emlékeznek egy szál gyertyával a szombathelyi Városháza előtt szombaton este 7 órától. A szervezők mindenkit, aki szerette és tisztelte Wagner Andrást, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesterét egy szál gyertyával várnak a főhajtásra.Forrás: www.tvszombathely.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Meghalt Wagner András, Szombathely egykori polgármestere - Szombathely- Szombathely

Küldjön egy képeslapot ismerősének Szombathely városról!

Szombathely linkajánló: szombathelylink.mconet.biz

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz