Szombathely

Mindenki karácsonya: 600 csomag a szombathelyi székesegyházban

Mindenki karácsonya: 600 csomag a szombathelyi székesegyházban

Hatszáz csomagot osztottak szét az ünnep alkalmából a székesegyházban a napokban, a Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által szervezett Mindenki karácsonyán.

Műsort adtak a szombathelyi székesegyházban a Vépi Plébánia és a Hatos Ferenc Általános Iskola hittanosai és pedagógusai.

A Szombathelyi Egyházmegye és Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által szervezett Mindenki karácsonyán 600 csomagot osztott szét a megyés püspök – tudatta a vaol.hu.


Dr. Székely János emlékeztette az egybegyűlteket arra, hogy Isten szeretetét ünnepeljük karácsonykor, hiszen ő annyira szerette a világot, hogy a fiát adta oda érte. Kiemelte, az ég adta kincset leginkább az egyszerű szívek tudják befogadni – és a kis Jézust, aki istállóban jött a világra, szintén nem dúsgazdagok ismerték fel. Ahol az elesett ember nem fér el, oda nem jut be Jézus sem, hangsúlyozta a püspök – írta meg a vaol.hu.

Az egyházmegyében a karácsonyhoz hozzátartozik a szegények megvendégelése. A megyés püspök köszöntötte a romákat, illetve megköszönte Tucaziné Régvári Marietta, a Karitász vezetője segítségét, valamint Kövesi Csabáét, aki, mint fogalmazott, olyan roma ember, akinek megadatott, hogy adhat. A püspök kifejezte háláját Bereczki Lászlónak, az ételt küldő étteremnek, a ferences rendnek, amely adakozott a „barna pénteki” gyűjtésből. Az eseményen Grofo volt a sztárvendég, aki a családban rejlő boldogságról énekelt – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Horváth Balázs

B.A.