Szombathely

Nem építenek utat az oladi lakótelepen

Nem építenek utat az oladi lakótelepen

Rossz álhír borzolta a közelmúltban a szombathelyi Olad lakóinak idegeit: elterjedt, hogy a lakótelepen a házak között elvezetett út épülne. Erről azonban szó sincs.

Még a rendezési tervből is kiradírozzák annak az útnak a nyomvonalát, melynek építése egy nemrég elterjedt hír szerint a küszöbön állt az oladi lakótelepen. A szombathelyi városnegyed lakói tiltakozni kezdtek – bár mint kiderült, soha nem is volt tervben az út kivitelezése – írta meg a vaol.hu.

A hír szerint az említett út a házak között vezetne, s ezzel megzavarná az ott élők nyugalmát.

Az új építésű, Simon István utcai társasházak közös képviselője, dr. Turboly Andrea azonnal megkereste a városvezetést, hogy tájékozódjon a hír valóságalapjáról. Néhány lakó társaságában  ellátogattak a főépítész-irodába, ahol kiderült: 2006 óta szerepel ugyan Szombathely városrendezési tervében az út, mely a Rohonciról, a Sportligettől indulva az elkerülőhöz vezetne – valóban a házak között -, de nincsenek konkrét tervek annak megvalósítására.

Lendvai Ferenc tanácsnok kifejtette: a város tervei között egyébként nem szerepelt az út megépítése és forrás sincs ilyen célra. Egyébként pedig a lakók tiltakozása elég ok arra, hogy ne is legyen soha valóság az útból. Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta: a megnyugtatásukra még a nyomvonalat is kiradírozzák a rendezési tervből – adta hírül a vaol.hu.

Fotó: Unger Tamás

B.A.