Szombathely

Nem tudni, meddig lesz zárva a szombathelyi üzletközpont

Nem tudni, meddig lesz zárva a szombathelyi üzletközpont

Korábban ismeretlen okból 2019. január 5-én hirtelen bezárt a bevásárlóközpont valamennyi üzlete Szombathelyen. Kiderült, hogy gázszivárgás történt, az épület azonban azóta sem nyitotta meg kapuit.

Sokáig csupán találgatni lehetett, mi történt a szombathelyi Zone bevásárlóközpontban, amikor január 5-én bezárták. Később kiderült, gázszivárgás volt az ok – de hivatalos közlemény nem született arról, szennyezi-e valamilyen anyag a környék levegőjét.

Az ingatlankezelő a napokban adott ki közleményt, melyben az áll: a mérések eredményei alapján megoldási javaslatokat kell keresni.

Nem tudni, mikor vásárolhatnak újra az emberek a szombathelyi üzletközpontban

Nem tudni, mikor vásárolhatnak újra az emberek a szombathelyi üzletközpontban

Az eredményekről ugyanakkor részletesebben nem tájékoztatta senkit. Az sem titok viszont, hogy az üzletek még hónapokig nem fognak kinyitni – adta hírül a vaol.hu.

A lap a mérési eredményekről is érdeklődött, de arra egyelőre nem érkezett válasz. Annyit tudni, hogy a levegőminőségi mérések eredményének figyelembe vételével rendelte el az épület üzemeltetője a boltok bezárását, s a szakcégektől kapott megoldási javaslatok kiértékelése azóta folyik. A munkálatok több hónapot is igénybe vehetnek – írta meg a vaol.hu.

B.A.