Szombathely

Nincs már közvetlen busz Szombathely és Budapest között

Nincs már közvetlen busz Szombathely és Budapest között

Megszűnt a közelmúltban a fővárost a Vas megyei székhellyel összekötő, közvetlen buszjárat – Bana Tibor országgyűlési képviselő az okokra volt kíváncsi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről.

Nincs már közvetlen összeköttet busszal Budapest és Szombathely között. Bana Tibor jobbikos országgyűlési képviselő szerette volna tudni, mi a megszüntetés indoka, s erre dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azt a választ adta: jellemzően rövidebb távokra vették igénybe ezt a buszt az utasok - írta meg a vaol.hu.

Vagyis, az utóbbi időben jelentősen csökkent a nagyobb távolságokra utazók száma Szombathely és Budapest között, ezért 2017. július elsejével megszüntették a járatot.

Túl hosszú volt az út és kihasználatlanok a közvetlen buszok?

Túl hosszú volt az út és kihasználatlanok a közvetlen buszok?

Bana Tibor megjegyezte, hogy a témáról nem is esett szó a szokásos járási közlekedési fórumokon.

A menetrendben azután történt változtatás, hogy felmérték, mennyire használják az utasok a Budapest-Veszprém-Szombathely, valamint a Budapest-Pápa-Bük között közlekedő járatokat - tudatta a vaol.hu.

Az említett busz Budapest és Veszprém között közlekedik, onnantól Pápát és Sárvárt érintve, Bükfürdőig szállít utasokat.

Az InterCity vonatokkal ugyanakkor gyorsabban megoldható a közlekedés a főváros és Szombathely között, Győrön át - írta meg a vaol.hu.

B.A.