Szombathely

Porondon az Ady tér felújítása és az óvodai digitális oktatás

Porondon az Ady tér felújítása és az óvodai digitális oktatás

Számos, fejlesztéssel kapcsolatos témát tárgyalt legutóbbi ülésén a szombathelyi képviselőtestület. Köztük szó esett az Ady tér felújításáról, a képtár és a víztorony megújulásáról is.

Miután a Vas megyei székhely képviselő-testülete megtárgyalta az országgyűlési választások eredményét, a tervezett fejlesztéseket vették sorra.

A fejlesztések között a képtár, a víztorony, az Ady tér és környezete van az első helyen, de az óvódai digitális mintaprogram bevezetése is igen fontos feladat – írta meg a vaol.hu.

Az új fejlesztések között az Ady tér is megújulna Szombathelyen

Az új fejlesztések között az Ady tér is megújulna Szombathelyen

Szombathely önkormányzata korában már létrehozta a digitális oktatás támogatásának alapfeltételeit a város általános- és középiskoláiban, ezeket a tanításban már alkalmazzák.

Az óvodák informatikai fejlesztése azonban még váratott magára – eddig. Az előterjesztésben arról is szó esett, hogy hazánkban az óvodások összetett problémamegoldására nagy hangsúlyt fektetnének, egyedülálló kezdeményezés formájában - adta hírül a vaol.hu.

Fontos lenne ugyanis a kritikai gondolkodás, kreativitás fejlesztése, a tanulási és a kommunikációs készségek megfelelő kialakítása.

A szombathelyi ülésen a Styl felügyelőbizottságának tagjait is megválasztják, s beszámolót tart majd a Szova Zrt. a 2017-es évről - tudatta a vaol.hu.

B.A.