Szombathely

Rá sem lehet majd ismerni az uszodára

Rá sem lehet majd ismerni az uszodára

Már csak hetek kérdése és átadják a megújult szombathelyi fedett uszodát. Már megvolt a próbaüzem is a 2,2 milliárd forintos beruházás finisében.

Decemberben kerül átadásra a fedett uszoda Szombathelyen a várakozások szerint. A 2,2 milliárd forintból felújított épületben az igazgató, Kántás Zoltán, illetve a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója vezette körbe a város vezetőit.

Szombathely országgyűlési képviselője, Dr. Hende Csaba kiemelte, hogy az elmúlt 4 évben sokat fejlődött a város, szinte évtizedes lemaradások lettek behozva, s ez a helyi sportélet résztvevőinek is számos előnyt adott - írta meg a vaol.hu.

A szombathelyi fedett uszodára a megújulás után rá sem lehet majd ismerni

A szombathelyi fedett uszodára a megújulás után rá sem lehet majd ismerni

Decemberben a fedett uszoda is átadásra kerül a tervek szerint, s a vízilabdások végre korszerű helyszínen folytathatják az edzést.

Az uszoda fejlesztését 2,2 milliárd forintból vitelezték ki, melyek teljes egészében az állam állt, de az általa átengedett Társasági Adóból is hozzátettek az összeghez - tudatta a vaol.hu.

A Haladás Sportkomplexum egyébként, mely ugyancsak a közelmúltban lett átadva, szintén nem került az önkormányzat pénzébe. „Az ország ajándéka a szombathelyieknek” – fogalmazott dr. Hende Csaba.

A megújult uszodára alig lehet majd ráismerni, hiszen nemcsak a medencék, az eredményt jelző táblák újultak meg – az eredményjelző táblák, a ledfalak, z orvosi-, a technikai szobák, irodák szintén megszépültek - írta meg a vaol.hu.

Fotó: google.hu

B.A.