Szombathely

Szombathely: megkapta büntetését a jogsi nélkül balesetező

Szombathely: megkapta büntetését a jogsi nélkül balesetező

Felfüggesztett börtönre ítélték azt a férfit, aki a Vas megyei városban 2 éven belül kétszer is balesetet okozott, de távozott a helyszínről. Ráadásul jogosítvány nélkül.

Meghökkentő: jogosítvánnyal sem rendelkezik az a férfi, aki egymás után kétszer is balesetet okozott Szombathelyen, de meg sem várva a kiérkező rendőrséget, elhagyta a helyszínt. A szombathelyi ügyészség vádat emelt ellene, felfüggesztett börtönt kérnek rá – írta meg a vaol.hu.

A vétség: ittas vezetés és a segítségnyújtás elmulasztása.

Felfüggesztett börtönt javasol a szombathelyi ügyészség a balesetező férfi ellen

Felfüggesztett börtönt javasol a szombathelyi ügyészség a balesetező férfi ellen

Az első esetben ugyanis, 2016 júniusában a szemközti sávba áttérve lehajtott az útpadkára és a hídnak ütközött a Nárainál – a kocsi oldalra borult, de a sofőr kimászott belőle és elsétált – tudatta a vaol.hu.

2016 októberében azonban újra balesete volt – ekkor Kőszegre indult, a 87-es főúton, majd előzni kezdett egy balra ívelő kanyarban, s nekiment egy szemből érkező kocsinak.

A vétlen autós sodródott le az útról és többször pördült az árokban, melynek következtében ő és utasa is megsérült. A vétkes azonban ezúttal is segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést javasol a férfira, illetve azt kéri a bíróságtól, hogy tiltsa el őt az autóvezetéstől – írta meg a vaol.hu.

B.A.