Szombathely

Új hivatali épületet avattak Szombathelyen

Új hivatali épületet avattak Szombathelyen

Felújítottak egy újabb kormányhivatali épületet a Vas megyei székhelyen. A Gagarin utcai intézményt 2017 júniusának végén avatták fel.

Szombathelyen több kormányhivatali épület felújításába is belekezdtek már, ezek közül a Gagarin utcában található, Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatalának Agrár-ügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztálya az első, amely elkészült, s immár teljes szépségében várja az ügyfeleket – adta hírül a vaol.hu.

A kívül és belül is megújult épületben a leglényegesebb az energetikai korszerűsítés volt.

Felavatták a megújult Gagarin utcai kormányhivatalt Szombathelyen

Felavatták a megújult Gagarin utcai kormányhivatalt Szombathelyen

Ágh Ernőné az épület avatásán elmondta: mivel a kormányhivatal szolgáltató, igyekeznek az ügyfeleknek minél hatékonyabb segítséget nyújtani. Az átszervezést már 2010-ben megkezdték, a kormányhivatalok és kormányablakok létrehozásával.

A környezet, melyben az emberek segítségért fordulnak hozzájuk, véleménye szerint cseppet sem mindegy. Bizalmat ébresztő épület, kedves ügyintézők is fontosak hozzá. Persze, az energetikai korszerűsítés célja volt a költségcsökkentés is – adta hírül a vaol.hu.

A megnyitón de. Hende Csaba országgyűlési képviselő is beszélt, aki Szent László szellemiségét állította példaként az egybegyűltek elé.

Elmondta: a kormányhivatalok ma már olyan szolgáltató központok, ahol cél, hogy az emberek jó érzéssel menjenek be ügyeiket intézni.

A beszédeket követően Jakab Bálint református lelkész és Horváth József római katolikus pápai prelátus adta áldását az épületre. Pohárköszöntőt dr. Puskás Tivadar polgármester mondott – tudatta a vaol.hu.

Fotó: Unger Tamás

B.A.