Szombathely

Új parkolók épülnek a szombathelyi Felsőőr utcában

Új parkolók épülnek a szombathelyi Felsőőr utcában

Térkőburkolatos parkolókat építenek Szombathelyen: a kockaházak között, a Felsőőr utcában készül több leállóhely. A városban már régóta gond a parkolók hiánya.

Jelentősen megnőtt Szombathelyen az autók száma, ezt jelzi az is, hogy egyre nagyobb hiány van parkolóhelyekből.

Dr. Puskás Tivadar polgármester február 12-én a helyszínen ismertette, hogy 18-, illetve 21 férőhelyes parkolót építenek a Felsőőr utcai kockaházak között, melyeket térkőburkolattal látnak el.

Folyamatosan igyekeznek tenni azért, hogy enyhítsék a parkolóhely-problémát – emelte ki a városatya, aki elmondta: nemrég a Kodály és a Király utca mögötti belső tömbnél alakítottak ki parkolókat, a jelenlegi fejlesztéssel pedig összesen 39 új beállóhely jön létre – írta meg a vaol.hu.


Újabb parkolóhelyek épülnek Szombathelyen

Újabb parkolóhelyek épülnek Szombathelyen

A parkolókat saját világítással szerelik majd fel, s három beállót kapnak a mozgássérültek. Az egy darab kivágott fa helyett 16 újat ültetnek, parkolónként pedig közel háromszáz cserjét telepítenek – adta hírül a vaol.hu.

Dr. Puskás Tivadar kiemelte: kezdettől igyekeztek úgy kialakítani a parkolókat, hogy kíméljék a zöld felületeket.

A parkolók létesítését Szombathely a saját költségvetéséből valósítja meg, 45,5 millió forintot költenek a beruházásra – mely várhatóan júliusban készül el – tudatta a vaol.hu.

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

B.A.