Vas megye

Ülés gyertyafénynél – Napokig élt áram nélkül Bajánsenye

Ülés gyertyafénynél – Napokig élt áram nélkül Bajánsenye

Augusztus tizedikén óriási vihar csapott le Vas megyére – ennek következtében Bajánsenye faluban elment az áram, s napokig nem állt helyre a szolgáltatás. A károk rendezése máig tart.

Nem tréfált az időjárás: már a vihar napján megszűnt a mobil- és internetszolgáltatás a vas megyei Bajánsenyén. A vezetékes telefonvonalak szintén elromlottak, másnap reggelig voltak elérhetőek – tudatta a vaol.hu.

A faluban három teljes napig nem volt áram. A képviselőtestület már péntek este összeült, s gyertyafénynél tartotta meg tanácskozását. A katasztrófahelyzet miatt azonnali döntésekre volt szükség.

Hatalmas vihar okozott károkat Bajánsenyén - három napig áram sem volt

Hatalmas vihar okozott károkat Bajánsenyén - három napig áram sem volt

A helyzet megvitatását követően a település vezetői határoztak a további intézkedéseket illetően – arról is, hogy benyújtanak vis maior pályázatot – írta meg a vaol.hu.

Györke Gyula polgármester elmondta, hogy senki sem sérült meg és egy lakóingatlanban sem keletkezett nagyobb baj, ám ennek ellenére óriási a kár.

A katasztrófahelyzetet augusztus 13-án dél körül sikerült optimalizálni, de örülnek, ha a hónap végéig nagyjából rendbe tudják hozni a károkat – fogalmazott a falu vezetője, hozzátéve, hogy a közvetlen károkat felszámolták, de a teljes helyreállításhoz még sok idő kell majd – írta a vaol.hu.

Károk ugyanis csaknem minden önkormányzati ingatlant érintenek, a játszóteret, buszmegállókat összedöntötte a vihar, parasztházak melléképületei dőltek össze, s a kidőlt fák is tetemes károkat okoztak.

Fotó: Szendi Péter

B.A.