„Z” generáció világa Szombathelyen

Világszerte erősödik a vállalkozói kedv főleg a fiatal generáció körében. Mint kiderült az Amway Globális Vállalkozói jelentéséből, 10-ből 4-en indítanának saját céget. A HR szférában egyre egyértelműbb a tény, hogy a fiatalok motiválására már nem elegendő a kimagasló bérezés. A „Z” nemzedéknek egyre fontosabbá válik a „szabadság” érzete, melyet a saját vállalkozás indításában érhetnek el.

 

„Z” generáció világa Szombathelyen

 

Az ötlettől a vállalkozás megszületéséig, viszont rögös az út. Ehhez ad támogatást a 2019-ben induló Szombathelyi Civil Kerekasztal kezdeményezése, a BossConnect Mentor Program támogatásával, a GINOP-5.1.7-17-2018-00113 pályázat keretein belül, a Vas megye régióban. A Program egyik elsődleges célkitűzése közé sorolható, a fiatalok elhelyezkedésének vagy vállalkozóvá válásának támogatása, mentori segítséggel. A kezdeményezés támogatja a nagy növekedési potenciával bíró, innovatív vállalkozások létrejöttét és fejlődését.

 

Törekszünk, arra hogy a régióban is egyre több fiatal indítson vállalkozást sikerrel és növekedjenek a startupok száma is. A startupok olyan értéket kívánnak teremteni, amely addig nem volt elérhető, vagy kevésbé voltak szokványosak, ezért fotonos számunkra ezen vállalkozások növekedési potenciálja a Vas megyei régióban.

 

Szombathelyi Civil KerekasztalÚjító jellegű ötleteikkel olyan dolgokat hozhatnak a régió életébe, amelyekre az ötlet megszületésének pillanatában még nincs valós piaci igény, de a siker záloga, hogy már létező, valós problémára igyekszik megoldást találni. Egy ilyen startup közösség létrejöttével, csökkenhet a fiatalok elvándorlásának szándéka, erősödhetik a KKV szféra és a helyi gazdasági élet fellendülése is.

 

Ugyanakkor fontos számunkra, hogy ne csak a fiatalok kapják meg ezt a támogatást. A cégek és felsővezetők segítésével, olyan döntések születhetnek, melyek egyrészt profitnövekedést eredményezhetnek a szervezet számára, másrészt a szervezet fejlődését szolgálja, ezért a kezdeményezés szolgáltatásai között szerepel a kiszervezett mentorálás és executive consulting is. 

 

Gyors és hatékony megoldásokat biztosítunk az adott cég igényeihez igazodva. Sikereink alapjául a tanácsadói csapatunk, mentoraink szolgálnak, akik széleskörű iparági tapasztalatokkal rendelkeznek. Több tíz éves gyakorlat áll mögöttük, komoly cégeket vezetnek, vezettek, ezáltal jól ismerik a piac játékszabályait itthon és a nemzetközi szférában is.