A jövő felé nyit Szombathely legnagyobb vállalata

Új munkahelyeket teremt, tovább bővül és a jövő felé nyit a legnagyobb szombathelyi vállalat, a Schaeffler Savaria Kft.

A jövő felé nyit a szombathelyi Schaeffler Savaria Kft. A vállalat elektromobilitáshoz, valamint Ipar 4.0-hoz kapcsolódó projektettel lenne még sikeresebb a jövőben. A cég új üzeme még átadás előtt áll, de az új gyáregységbe már megkezdődött a toborzás, hiszen több mint 200 új munkavállalót vennének fel kutatási, fejlesztési, egyéb operatív, valamint e-mobilitásra épülő gyártási munkálatokhoz. 

A szombathelyi cég lépcsőzetesen szeretné véghezvinni a 200 új munkavállaló toborzását. Legfőképp az e-mobilitás, a digitalizáció, az intelligens mobilitás, az informatika, valamint a digitális gyártástervezés területére keresnek új munkavállalokat, ugyanakkor fizika munkakörbe is keresnek személyeket, akik szívesen megismerkednének a legújabb technológiai megoldásokkal az autóiparban. 

“Rendkívül mozgalmas és kihívásokkal teli időszak ez számunkra, a jelenben már gőzerővel építjük jövőnket. Az autóipar átalakul, ezzel együtt pedig az immár 24 éves múltra visszatekintő, 3300 főt foglalkoztató szombathelyi vállalatunk is új korszakba lép, amire évek óta tudatosan és folyamatosan készítjük fel a közösségünket és folyamatainkat egyaránt. Munkavállalóink felé a közelmúltban már több új projektet bejelentettünk, és számos további bejelentés áll a küszöbön, melyekkel hamarosan a munkaerőpiacon is megjelenünk” - mondta Gazdag András, a Schaeffler magyarországi vállalatainak HR Igazgatója.

schaeffler_torzs

Új üzemet és új kutatás-fejlesztési központot is épít a vállalat

A HR igazgató a jövő felé való nyitásról is szót ejtett: “Emellett a változás zászlóshajójaként az ősz folyamán – szintén Szombathelyen – zöldmezős beruházásként kerül átadásra a harmadik magyarországi Schaeffler üzem, és az ennek részeként épülő második kutatás-fejlesztési központunk, amivel – a jelenlegi termelési portfólió megtartása mellett – a Schaeffler Magyarországon is nyit az elektromobilitás felé.”

A Schaeffler Savaria Kft. pályakezdők és tapasztalt szakemberek jelentkezését is várja a megnyíló pozíciókra. A közzétett adatok alapján a cégnél a tavalyi év végén összesen 3300 fő dolgozott, a további beruházások azonban nagyban megkövetelik a toborzásokat. 

Forrás és képek: Schaeffler Magyarország
CS.SZ.