A lakók összefogtak, a levél egyelőre maradt – panaszolták a szombathelyiek

Társadalmi munka keretében, összefogva gyűjtötték be a leveleket a Bem utcai társasház környékén lakók, de kérésük ellenére azt egyelőre nem szállította el a Szompark Kft – panaszolták. A cég munkatársai igyekeznek időben eljutni mindenhová.

Bár társadalmi munka keretében összegyűjtötték a környéken a lehullott leveleket, a Szompark Kft. késlekedett azok elszállításával – panaszolták helyiek a Bem utcai társasházból. A lakók a játszótéren és a környékén is begyűjtötték a leveleket, de úgy tűnt, hiába, mert azokból mindössze egy kocsinyit vittek el a cég dolgozói – írta meg a vaol.hu.
 
A résztvevők attól tartottak, hogy ha nem lesz, aki elvigye a nagy mennyiségű zöldhulladékot, ráesik a hó és tavaszig a fű is tönkremegy alatta. A gyermekek ráadásul hemperegnek a kupacokban, emiatt lassan újra is lehetne kezdeni a munkát – ugyanezt eredményezné egy nagyobb szél is.
 
Sok a levél a közterületeken Szombathelyen
Sok a levél a közterületeken Szombathelyen
 
A civilek 8-10 méterenként készítettek kupacot a falevelekből – tudatta a vaol.hu.
 
Kiss Dávid, a Szompark Kft. ügyvezetője elmondta, folyamatosan gyűjtik a levelet a Derkovits lakótelepen az önkormányzati társaság dolgozói, jelenleg is munkálkodnak a területen. Nekik az a céljuk, hogy minél hamarabb eljussanak mindegyik részre. Nem kevés lakossági bejelentés érkezik a céghez, s ők kapacitásaiknak megfelelően igyekeznek megfelelni az elvárásoknak – írta meg a vaol.hu.
 
Fotó: vaol.hu
 
B.A.