A Savaria Műszaki Intézet oktatja a jövő mérnökeit, kutatóit

Az ELTE Informatikai Karának Savaria Műszaki intézete számos kutatási területen vesz részt, így nélkülözhetetlen számukra, hogy a jövő mérnőkeit és kutatóit képezzék az egyetemen.

Az Intézet nyitott a határon túli kutatásokban való részvételre is. Ennek oka, hogy a kutatók egy része külföldön végzett kutatói háttérrel rendelkezik. Eredménye pedig az, hogy több külföldi csoporttal vannak kapcsolatban, mely által nemzetközi szinten elismert munkával büszkélkedhetnek. Ezen kutatásokba igyekeznek minél több diákot is bevonni, hogy a jövő generációjaként képesek legyenek hazai sikerek mellett a nemzetközi ipart is támogatni.
 
A Savaria Műszaki intézetben kutatási projektek és pályázatok segítik a diákokat a fejlődésben. Az EFOP-3.6.1-16 pályázat, vagyis Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések keretében Sopronban és Szombathelyen innovációs kutatást végeznek. A Kutatás - Fejlesztés - Innováció (K+F+I) tudományos fejlesztő alkotómunkát jelöl, amelynek célja az ismeretanyag bővítése és ennek felhasználása új megoldások kidolgozására.
 
A jövő mérnökeit oktatják az egyetemen.
 
Az egyetem számos kutatási területen vesz részt, többek között:
 
  • A térdízület biomechanikai modellezése.
  • Jegesedést okozó felhők tulajdonságai.
  • Méréstechnika, Metrológia.
  • Orvosi felhasználású vízkezelő rendszerek biztonsági kérdései.
  • Szemcsés halmazok mechanikája.
 
Ez a néhány terület is mutatja az ELTE-IK Savaria Műszaki Intézet sokszínűségét, valamint mutatja azt is, hogy mennyire elhivatottak a kutatás-oktatás területén.
 
Forrás: szombathelyigepesz.hu
Kép forrása: pixabay.com - Jogtiszta fotó.
A kép illusztráció.
H.A.