Átadták a Schaeffler-csoport e-mobilitással foglalkozó gyárát

Szombathelyen építette fel a világon egyedülálló, kizárólag elektromobilitással foglalkozó üzemét a német tulajdonú Schaeffler-csoport. 

Átadásra került Szombathelyen a Schaeffler-csoport második gyára. A gyáravató ünnepségen kiemelték, hogy a beruházást 23,5 milliárd forintból hajtotta végre a cégcsoport, amelyhez a magyar kormány 5 milliárd forintot biztosított. Az új üzem 200 új munkahelyet hoz létre Szombathelyen. 

A Schaeffler-csoport egy világszerte működő autóipari és ipari beszállító, gyártó. Már több mint 70 éve vannak jelen kutatásaikkal, fejlesztéseikkel és termékeikkel a mobilitás iparágában. Termékportfóliójuk fő részét képezik a járművekbe, sebességváltókba, motorokba gyártott precíz eszközök, illetve az ipari felhasználásra alkalmas  gördülő- és csúszócsapágy technológiai megoldások. Világszerte 80.000 embert foglalkoztatnak, így a bolygó második legnagyobb családi vállalkozásának tekinthetők. Mivel a német csoport a tavalyi évben közel 2000 szabadalmi bejelentést tett, így 2020-ban ők lettek Németország második leginnovatívabb vállalata

schaeffler_beruhazas_torzs

A második szombathelyi Schaeffler-gyár

Szombathelyen 3000 alkalmazottal rendelkezik a vállalatcsoport, a héten átadott gyársegységben pedig az elektromobilitás iparágához kapcsolódó alkatrészeket és eszközöket fognak gyártani. A szombathelyi beruházás példaértékű, hiszen a cégnek ez az első olyan gyára, ahol kizárólag az elektromobilitással fognak foglalkozni. A 15.000 négyzetméteres gyár fogja képviselni a Schaeffler elkötelezettségét a fenntarthatóság és az e-mobilitás iránt. 

A 22 országban 75 gyárral rendelkező nagyvállalat legfrissebb beruházását bárhol a világon szívesen látták volna, ők azonban Szombathelyet választották, ami azt jelzi, hogy a Schaeffler-csoport elégedett a város munkavállalóival és a gyár teljesítményével..  

Forrás és képek: MTI, Schaeffler
CS.SZ.