Dinamikusan fejlődik tovább a Metal Hungária Zrt.

A szombathelyi vállalat 2021-ben már másodjára bocsátott ki sikeresen kötvényeket. 

Ismételten egy sikeres kötvénykibocsátási folyamaton van túl Szombathely egyik dinamikusan fejlődő építőipari vállalata, a Metal Hungária Zrt. A cég mindkét idei kötvénykibocsátását a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának részeként hajtotta végre. 

Az építőipari vállalkozás az év elején 8 milliárd forint névértéken adott el NKP-kötvényeket, majd idén novemberben újabb 6,5 milliárd forintos értéken zártak sikeres eladási folyamatot, a cég így 2021-ben összesen már 14,5 milliárd forint névértékű kötvénykibocsátást vitt véghez sikeresen. 

kotveny_torzs
Már másodjára bocsátott ki kötvényeket a cég 2021-ben

A Metal Hungária Zrt. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának köszönhetően tovább bővítheti kapacitásait, ami időszerű is volt, hiszen nagyot nőttek a rendelési egységek, így új finanszírozási formákat kellett keresni a cégnek. Az új források eredményeképp a szombathelyi vállalat tovább folytathatja a dinamikus fejlődési folyamatot és a kiszolgálás is hatékonyabban történhet, akár nagyobb rendelési egységek mellett is. 

A Metal Hungária Holding Zrt-t még 1995-ben alapították, tevékenységi körében pedig a csarnoképítés, illetve a teljes homlokzatburkolási rendszerek építése és szállítása tartozik. A cég a járvány kirobbanása óta is számos elektromobilitási beruházást indított, amelynek köszönhetően tovább nőttek piaci lehetőségeik. 

Forrás: MTI, Metal Hungária Zrt.
CS.SZ.