Egészség-napokat tartanak Szombathelyen

Ingyenes előadásokkal és szűrésekkel várják az érdeklődőket a szombathelyi Egészség-napok keretében –immár huszonharmadik alkalommal.

Bárki részt vehet a szombathelyi Egészség-napon, aki ellátogat a Savaria Filmszínházba június 29-30-a között.

A város önkormányzata immár 23. alkalommal rendezi meg az eseményt, melynek keretében ingyenes előadások és szűrőnap várja az érdeklődőket – tudatta a vaol.hu.


egeszsegugyiszures_nagy_vagott

Ingyenes szűrésen és vizsgálatokon vehetnek részt az Egészség-napokon Szombathelyen

Június 29-én 18 órától Tóth Gábor „BioGabi” előadását nézhetik meg a vendégek, aki az egészségtudatos táplálkozás tíz legfontosabb alapelvéről tart majd előadást. Június 30-án 8.45-től és 9.15-től meridián torna, majd flashmob lesz a Fő téren, a Szentháromság-szobornál – írta meg a vaol.hu. Kovácsné Károlyi Gizella sportedző és jógaoktató tartja majd a foglalkozást.

Az egészségügyi szűréseken 10 és 14 óra között lehet ingyenesen részt venni. Az eseményen Hepatitis C kockázatszűréssel, látásvizsgálattal, egészséges állapotfelméréssel és tanácsadással várják az érdeklődőket. Előadás keretében az önvizsgálat fontosságára is felhívják a figyelmet – adta hírül a vaol.hu.

A Humán Civil Házban Természetes úton történő gyógyulások címmel filmvetítés és előadások lesznek, a mozi nyitott árkádjai alatt pedig a város egészségét támogató civil szervezetekkel lehet találkozni – írta a vaol.hu.

B.A.