Egyedülálló innováció Szombathelyen

Modern és páratlan hibrid fejlesztést adott át egy szombathelyi vállalkozás. 

Jóval energiahatékonyabb tulajdonsággal bíró, mindemellett pedig hibrid működésű kondenzátort fejlesztett ki egy szombathelyi vállalat. A szóban forgó cég a TDK Hungary Components Kft., akik egy hosszan tartó kutatási és fejlesztési programot zártak le az elmúlt hetekben.

A beruházás egyik részeként a cég olyan kondenzátor-bank elemeket alakított ki, amelyek a legkorszerűbb megoldásoknak számítanak 2023-ban a világban és képesek növelni a teljes kondenzátor egységek energiahatékonyságát.

A fejlesztést egyébként körülbelül 2 év alatt hajtotta végre vállalat, mindez idő alatt pedig 1,2 milliárd forintot költöttek el, ám a befektetett összeg teljes mértékben megtérült. A vállalkozás még támogatást is nyert a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap egyik pályázatán. 

szomon_kond_torzs
A 2 éve kitalált ötletből hatalmas sikert arattak 

A plusz pályázati források eredményeképp közel 500 millió forinthoz jutott a vállalat, ezt a pénzösszeget pedig az időközben előforduló plusz bérköltségekre, illetve anyagköltésgre költötték el. 

A most kifejlesztett elemek az autók motorvezérlőjében, elekromos fékműködtetőkben, valamint elektromos kormányszervókban is alkalmazhatóak, de felhasználhatóak a megújuló energia, az ipari technológia, valamint az 5G-s hálózatok iparágában is.

Forrás: MTI
CS.SZ.