Elkészült az új futópálya a Berzsenyiben

Vadonatúj, 200 méteres futópálya épült a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, amelynek az újonnan jelentkező diákok is minden bizonnyal örülnek – főleg, hogy kétszer annyi a jelentkező az iskolába, mint ahányan elballagnak.

Megvalósult az új futópálya a szombathelyi Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, melyet már fel is avattak egy futóversennyel. A 37 millió forintból létrehozott rekortán pályát a közelmúltban adták át – a létesítmény egyike azoknak a dolgoknak, melyeket nyertes pályázatokból hoztak létre. A Sárvári Tankerületi Központ 7 pályázatot nyújtott be, s mindegyik sikeres volt – adta hírül a vaol.hu.

Átadták a Berzsenyi Gimnáziumban az új futópályát

Átadták a Berzsenyi Gimnáziumban az új futópályát

Az intézményvezetők, akik sportlétesítményeket álmodtak, az egészséget álmodták meg – fogalmazott köszöntőjében Rozmán László, tankerületi igazgató. Sipos Tibor intézményvezető beszédében arról beszélt, hogy akik most érettségiznek, már az új futópályát használhatják.

A Berzsenyi gimnázium teljesen megújult kívülről, s ma már kétszer annyi diák jelentkezik ide tanulni, mint ahány elballag. Ez nem is csoda, hiszen nagyszerű az oktatás és egyre jobbak a körülmények is – emelte ki Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Ohr Tibor

B.A.