Esküt tett az új közgyűlés

Ünnepélyes keretek között megalakult az új szombathelyi közgyűlés – letette az esküt a polgármester és a képviselők.

Megalakult az új közgyűlés Szombathelyen, letette az esküt a képviselőtestület és az új városvezető. Az alakuló ülést október 23-án tartották meg este 18 órai kezdettel, sok érdeklődő jelenlétében.

A rendezvény a Kanizsai Dorottya Gimnázium kórusának előadásával kezdődött – tudatta a vaol.hu.

Dr. Nemény András polgármester ezután hivatalosan is megnyitotta az ünnepi közgyűlést. A Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatón ismertette a választás eredményét. A választás mind a 14 szavazókerületben illetve 69 szavazókörben eredményesen és a törvényeknek megfelelően zajlott le – írta meg a vaol.hu.

Megalakult az új közgyűlés a munkahelyen

Megalakult az új közgyűlés a munkahelyen

A Fidesz-KDNP jelöltjei közül Ágh Ernő, Horváth Gábor, dr. Kecskés László, Sátory Károly, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, illetvea kompenzációs listán bekerülő Illés Károly, Lendvai Ferenc és dr. Melega Miklós tette le az esküt.

Lendvai Ferenc csak október 28-án veheti át jogerős megbízólevelét, mivel ő dr. Balázsy Péter visszalépése miatt kapott lehetőséget. A változtatás érvénybe lépéséhez három munkanap szükséges.  

Az Éljen Szombathely! Egyesület tagjai közül Bokányi Adrienn, dr. Horváth Attila, Horváth Soma, Kelemen Krisztián, Kopcsándi József, Németh Ákos, Putz Attila és Tóth Kálmán, és a kompenzációs listáról dr. László Győző és Szuhai Viktor Zsolt tett esküt.

Ugyancsak a közgyűlés tagja dr. Czeglédy Csaba (független) és a Pro Savaria színeiben Molnár Miklós, a kompenzációs listáról – tudatta a vaol.hu.

Az eskütétel szövegét dr.Nemény András olvasta fel.

Legvégül a polgármester tette le esküjét.

Az ünnepi programok azonban a közgyűlés megalakulását követően még folytatódtak a szombathelyi városházán – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Horváth Balázs

B.A.