Fejlődik Szombathely turizmusa

Rendhagyó programokkal és fenntarthatósági beruházásokkal fejlesztik Szombathely és környékének idegenforgalmát.

Az elmúlt 5 évben komoly beruházások folytak Szombathely és környékének természetében. A beruházások egyik fő célja az volt, hogy minél több látogatót csalogassanak a környékre, de fenntarthatósági törekvések is meghúzódtak a fejlesztések mögött.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. közleménye alapján 2018 óta körülbelül 15 millió csemetét és 140 ezer kilogramm fenyőmagot, valamint makkott ültettek el a környéken, hogy megújítsák az erdőket és tovább erdősítsék Szombathely környékét.

szomb_erd_torzs

Ritkán látott erdészeti beruházás Szombathely körül

Mindezek mellett a Szombathelyi Erdészeti Zrt. több mint 50 hektáron telepített teljesen új erdőt, ez pedig jelentősen hozzájárul majd a környéken a levegő minőségéhez és szolgálja azokat a fenntarthatósági célokat, amelyeket szeretne megvalósítani a város. 

Szombathely városának közleménye szerint a környéken jelentősen megemelkedett azoknak a turistáknak a száma is, akik rendszeresen látogatják a környező erdőket, ez pedig alapjában véve egy jel, hogy szükség van az új erdőkre.

Az erdőtelepítések egyébként az Országfásítási Program részeként lettek végrehajtva, de jelenleg is több helyszínen folynak hasonló erdőtelepítési fejlesztések Szombathely környékén. 

Forrás: MTI
CS.SZ.