Felújítják a Megyeházát Szombathelyen

Mivel ez az épület a megyeszékhely egyik fő látványossága, megújul a szombathelyi Megyeháza – több mint 1 milliárd forintból.

Kezdetét veszi a Megyeháza külső és belső felújítása Szombathelyen. Az épületet 1 milliárd 100 millió forintos kormányzati támogatással szépítik meg – erről számolt be dr. Hende Csaba közösségi oldalán.

Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely és térségének országgyűlési képviselője hírül adta, hogy a Berzsenyi téren álló Megyeháza teljeskörű külső és belső felújításra szorul. Ennek bekerülési költsége 2 milliárd 200 millió forint, melynek a felét fedezi a kormány – adta hírül a vaol.hu.


A tervezés elindulhat az 1 milliárd 100 millió forintból, ezt követi majd a közbeszerzési eljárás, mely után kezdetét veheti a kivitelezés.

A politikus Szombathely egyik ékének tartja a Megyeházát. Felidézte, hogy a Berzsenyi téren és környékén 2010 óta jelentős fejlesztéseket végeztek: kormányzati forrásból szépült meg a Püspöki Palota, a Székesegyház épülete, a Mindszenty tér és a Smidt Múzeum – tudatta a vaol.hu.

Átalakították a Berzsenyi teret, s ennek köszönhetően új szökőkutak, fák és növények szépítik azt.

Fotó: Cseh Gábor

B.A.