Huszadjára rendezik meg a Savaria Karnevált

Immár huszadik alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a méltán híres Savaria Történelmi Karnevál – az eseményre már minden készen áll.

Augusztus 22-én rendezik meg huszadjára Vas megye székhelyén a Savaria Történelmi Karnevált. A nyitóceremónia este 8-kor kezdődik.

Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus NKft. ügyvezető igazgatója elmondta: az előkészítő munkákat már a hónap elején megkezdték, például kiépítették a vezetékeket, összesen 23 kilométer kábel felhasználásával. Készen vannak a bódék, lelátók és mellékhelyiségek. A vásár augusztus 22-én 4 órakor nyitja meg kapuit, a megnyitóra este kerül sor. Ennek során nyílik a Fő tér, a Borok utcája és a Ferences kert. A többi helyszín pénteken nyit majd ki – írta meg a vaol.hu.


A biztonságra is nagy gondot fordítottak a szervezők: kivetítőkön, hangosbemondókon keresztül és a rendezvény Facebook-oldalán egyaránt értesülhetnek a jelenlevők a történésekről, így a programváltozások és az időjárás is követhető lesz.

A gyermekek számára kérhető karneváli névmatrica, melyen felnőtt kísérője neve és száma szerepel, így az esetleg elkeveredő kicsiket könnyebb megtalálni. A matrciákat az információs pavilonban, a Tourinform-irodában, az Öreg Város Vásárában és a Kalandvárban lehet beszerezni – tudatta a vaol.hu.

A Karnevál információs pavilon augusztus 25-ig kiadványokkal, jegyekkel, információkkal és ajándéktárgyakkal is szolgál, a műsorfüzet több nyelven kapható – írta meg a vaol.hu.

Fotó: karnevalsavaria.hu

B.A.