II. Erzsébet írt a szombathelyi diákoknak

Nagyon meglepődtek a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium végzős tanulói, amikor II. Erzsébet brit uralkodó levele fogadta őket.

Nem átlagos küldemény érkezett a minap Szombathelyre, az Orlay Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium egyik utolsóéves osztályához.

A végzősök óriási megtiszteltetésben részesültek: a 12.c osztály, amely 4 esztendeje tanul célnyelvi civilizációt, hosszú ideje rajongója a brit királyi családnak – amely ezért nem maradt adósuk. 

Az osztály több alkalommal is írt II. rzsébet családjának, gratuláltak a jeles alkalmakra és képeslapot is küldtek, s ezekre választ is kaptak. A közelmúltban bemutatkozó levél is érkezett a királynőhöz a szombathelyi osztálytól, s azt felolvasták az uralkodónak.

II. Erzsébet személyes hangvételű levélben válaszolt a diákoknak, a levelet udvarhölgyének diktálta le – olvasható az Orlay Facebook-oldalán.

A királynőhöz naponta nagyjából 300 levél érkezik szerte a világból - de az előolvasók kiválogatják, melyeket olvassák fel neki. A királynő nagy érdeklődéssel hallott a szombathelyi végzősökről, akik már többször is küldtek levelet a családnak.

A tanulókat nagyon meglepte a válasz, amelyet utolsó tanítási órájukon kaptak meg, s abból mindenkinek készítettek másolatot a ballagási tarisznyájába – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Facebook

B.A.