Indulhat a szombathelyi vasútállomás fejlesztése

Szombathely 1,4 milliárd forintos fejlesztési támogatást kapott, így elindulhat a vasútállomás felújításának első üteme.

Elindulhat a szombathelyi vasútállomás felújításának első szakasza, köszönhetően annak, hogy a kormány 1,4 milliárd forintos fejlesztési forrást biztosít a projektre. Az összeget a Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében ítélték oda a városnak. A forrásösszeg érkezését és a projekt indulását Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője jelentette be hivatalos Facebook-oldalán. 

Korábban már számos nagyvonalú vasúti beruházást jelentettek be országszerte. Épül a Budapest-Belgrád vasútvonal, indul a Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztése, illetve folyamatos tervezés alatt áll a Budapest-Pozsony-Prága-Varsó gyorsvasúti vonal kivitelezése. 

szombathely_vasutallomas_torzs (1)
A beruházás vélhetően a Szombathely-Kőszeg vasútvonal felújítása után indul el

Szombathelyen jelenleg is folyamatban áll egy közlekedési fejlesztés. A Szombathely-Kőszeg vasútvonal felújításának keretein belül nem csak a vasúti pálya újul meg a két Vas megyei város között, hanem a peronok, az utastájékoztató infrastruktúra és a kerékpártárolók is. 

A szombathelyi vasútállomást a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. üzemelteti, akik közölték, hogy szeptember végéig teljes vágányzár mellett folynak a munkálatok a Kőszegig tartó vonalon, a vasútállomás felújításáról azonban még nem tettek közzé pontos információkat. 
 
Képek forrása: Wikipédia, Mapio
CS.SZ.