Kertet avattak a szombathelyi Bercsényi iskolában

Iskolakertet alakítottak ki Szombathelyen a Bercsényi Miklós Általános Iskolában – az esemény ünnepélyes keretek között zajlott, a diákok verses-táncos műsorával.

Iskolakertet avattak a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolában. Az intézményben kialakított kert a környezeti nevelést szolgálja – s mivel elnyerték az örökös ökoiskola címet, gyakran ötletelnek, mivel lehetne még erősíteni ezt az irányt – adta hírül a vaol.hu.

Beke Eszter, az iskola igazgatónője elmondta: a kertet is így találták ki, s annak külön örülnek, hogy mivel a mai világban a gyerekek eléggé eltávolodtak a természettől, az iskolakertben közvetlenül érintkezhetnek vele.

A diákok lesznek egy-egy növénynek a gazdái, s ezek nevelésével felelősséget vállalnak. Érzékenyebbé és fogékonyabbá válnak irántuk és a világ iránt, s ez akár a társadalomba illeszkedésüket is segítheti.

Az iskolakert kialakításában Sátory Károly képviselő, a Szombathelyi Tankerületi Központ, illetve a szülők segítettek – adta hírül a vaol.hu.

A kertprojekt vezetője Kovács Gabriella rajz- és magyartanár lett, aki elmondta: egyik magas ágyásban gyógy- és fűszernövényeket termesztenek, a másikban zöldségkertet alakítottak ki, ahol paprikát, paradicsomot nevelnek. Állandó növényeket is ültettek, málna- és ribizlibokrot, valamint fügefát.

A gyerekek hazaviszik a zöldségeket és gyümölcsöket és felhasználják otthon. A diákok szakkör keretében ismerkednek a kertészettel, de heti egyszer minden osztálynak tartanak kertészeti ismereteket óra keretében is – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Horváth Balázs

B.A.