Kész a Szigligeti utca felújított része - tovább halad a munka

Továbbra is gőzerővel halad a felújítás a Vas megyei székhelyen: a Szigligeti utcát teljes egészében szeretnék átadni ősz végére a lakóknak és a forgalomnak, a felújított szakasz már elkészült.

Szépen halad a felújítás Szombathelyen, mely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon belül valósult meg. 2018 ősze végére a szakemberek szeretnék visszaadni a teljes Szigligeti utcát az ott élőknek, s persze az autósoknak.

Hosszú éveken át az egyik legnehezebben járható utcának számított a Szigligeti, nagy szükség volt már a kátyúk kiigazítására - tudatta a vaol.hu.


Átadták Szombathelyen a Szigligeti utca felújított részét

Átadták Szombathelyen a Szigligeti utca felújított részét

Eddig közel 290 méternyi útszakasz újult meg, a járdával együtt 140 millió forintból, melyet az uniós pályázatból fedeztek. Hátravan még 310 méter, melyet az önkormányzat finanszíroz majd – ez 105 millió forintból készülhet el – írta meg a vaol.hu.

Sátory Károly önkormányzati képviselő elmondta, hogy az utcát teljes mértékben rekonstruálják, a közművek is cserére szorultak már. Így kivédik, hogy később több javításra legyen szükség.

A térkövezés előnye pedig az, hogy nemcsak mutatós, de könnyen cserélhető is, így ha javítás kell, egyszerűbben és olcsóbban megoldható.

Az útszakaszon várhatóan 2018 novemberében fejeződnek be a munkálatok – írta meg a vaol.hu.

Fotó: Cseh Gábor

B.A.