Két forgalmas szombathelyi buszmegálló is megújul

9 millió forintból megújul két Thököly utcai buszmegálló aszfaltja is, derült ki Horváth Soma, Szombathely MJV városüzemeltetésért is felelős alpolgármesterének sajtótájékoztatójából, amelyet a megújulásra váró buszmegállóknál tartott. 

Két buszmegálló aszfaltját újítja fel önerőből a város 9 millió forintból, ahol is kátyúálló térkővel kivitelezik a két forgalmas buszmegálló előtti szakasz helyreállítását. A Thököly utcai, 50 méteres szakaszt 6 millió forintból újítja fel a város, míg a Ferences kertnél lévő 25 méteres részt 3 millió forintból kivitelezik.

Az úttest az útpadka mellett nagymértékben megsüllyedt a buszok súlyától, sok helyen kátyús és repedezett az út, ezért is vált szükségessé a mihamarabbi felújítás. 

"A közlekedési sávok kátyúálló térkőből lesznek kirakva mindkét helyszínen, megrendeltük továbbá a víznyelők mosatását is, a Ferences kertnél pedig a leszálló járdaszakasz balesetveszélyes részét is felújítjuk. Mindkét megállónál a térköves kialakításon túl a rossz állapotú aszfaltos burkolat marása és aszfaltozása is megtörténik" - árulta el az alpolgármester. 

szombathely_katyuzas

A felújítások már el is kezdődtek


Horváth Soma továbbá kérte a környéken lakók és dolgozók megértését, valamint türelmét a kivitelezés ideje alatt, ami előreláthatólag május közepéig tart. 

A sajtótájékoztatón az alpolgármester szót ejtett a városban korábban lezajlott kátyúzásról is, amely közel 20 millió forintba került, illetve a kerékpárutak építése is folyamatosak zajlik. Elárulta, hogy számos szombathelyi helyszínen is megtörtént már a betonlapos járdák rekonstrukciójának kivitelezése.

(Fotó: Bonyhádi Zoltán/Szombathely.hu)
CS.SZ.