Kézjegyükkel díszítik a szombathelyiek az Éva-malmot

Csaknem 1800 téglát láthattak el kézjegyükkel a helyiek Szombathelyen a városházán – ezek díszítik majd a felújított Éva-malom homlokzatát.

Még nyers téglákon hagyhatták ott kéznyomukat azok a szombathelyiek, akik szeretnének ilyen formában szerepelni a felújított Éva-malom homlokzatán – adta hírül a vaol.hu.

Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész 111 alkotást adott ajándékba szülővárosának, Szombathelynek, s ezeket az egykori Éva-malomban helyezik el, melynek átépítését fia, Schrammel Zoltán tervezte.

Kézjegyükkel láthatták el a helyiek az Éva-malom tégláit

Kézjegyükkel láthatták el a helyiek az Éva-malom tégláit

Ő javasolta, hogy a homlokzatra közösségi alkotás kerüljön: a téglaburkolatot egyedivé teszik, mégpedig azzal, hogy a még nyers téglákra írják a nevüket, s azokat csak ezt követően égetik ki – írta meg a vaol.hu.

A városházán ezért a napokban 1800 téglára írhatták fel nevüket a helyiek. Számos közéleti személyiség, színművész és sportoló mellett természetesen Schrammel Imre, dr. Nemény András jelenlegi és dr. Puskás Tivadar korábbi polgármester is ellátott kézjegyzével egy-egy téglát.

Hasonló akció korábban is volt már: a ’80-as években a Szombathelyi Képtár építését segítették a helyiek azzal, hogy megvásároltak téglajegyeket, így az alapítást magukénak is érezhették – tudatta a vaol.hu.

Fotó: Unger Tamás

B.A.