Koronavírus: három gyanús eset volt a Markusovszky-kórházban

Koronavírust gyanítottak három embernél, de a betegség léte nem igazolódott be a szombathelyi Markusovszky-kórházba szállított pácienseknél.

Nem igazolódott be a koronavírus-fertőzés gyanúja a kórházba kerülteknél – legutóbb a mentők vittek be a szombathelyi Markusovszky kórházba egy férfit, február 3-án. A beteg egy szombathelyi telephellyel rendelkező vállalat japán beszállítójának alkalmazottja volt és a hotelből vitték be az egészségügyi intézménybe – adta hírül a vaol.hu.

A férfi köhögött, mentőt elővigyázatosságból hívtak hozzá. Bár az igazolt koronavírusos esetek száma – melyeket Kínából, illetve egyéb országokból jelentettek - emelkedik, hazánkban mai napig nem tudnak új, a vírussal fertőzött betegről – írta a vaol.hu

Szombathelyen, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán eddig három beteg jelent meg, akinek tünetei influenzára utaltak, s lehetőség volt rá, hogy koronavírussal fertőzöttek – mialatt kivizsgálták őket, el voltak különítve. Kizárták azonban a vírus jelenlétét.

A kórház sürgősségi betegellátásában érintett dolgozókat megfelelően tájékoztatták, mi az eljárásrend, amennyiben koronavírus-gyanús pácienssel találkoznak – tudatta a vaol.hu.

B.A.