Korszerű berendezéssel bővült a szombathelyi kórház.

Új sugártervező eszközt vásárolt a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház.

Mintegy 400 millió forintból fejlesztett a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház. A kórház saját forrásból vásárolt egy vadonatúj CT tervezőrendszert, amelynek köszönhetően lecserélhetik a régi és mára elavulttá vált CT berendezésüket. 

Mivel a szombathelyi egészségügyi intézmény Nyugat-Magyarország legjelentősebb egészségügyi központja és a kórház a tevékenységével rendszeresen több megyét is ellát, így szükségszerű volt a fejlesztés. A kórház mára onkológiai regionális központként működik. 

szombathely_korhaz_torzs

Az új berendezések nagyban megkönnyítik a hatékony gyógyítást 

Az új berendezés legfőbb előnye, hogy képes úgy megtervezni a sugárterápiát, hogy a tumort maximális dózissal lehessen elérni, de a tumor közelében lévő egészséges szövetek maximálisan megkímélve maradjanak. 

A CT sugárzástervező képfúziót is képes létre hozni, amely egy magas minőségű 3D-s térben tünteti fel a szükséges testrészt. A következő időszakban további fejlesztések várhatóak a kórházban. Az intézményben 1,2 milliárd forint értékben cserélik ki a két lineáris gyorsítót, hogy minél több páciens gyógyulását segítsék elő. 

CS.SZ.