Lelkes látogatók a Vízi Strandsportnapon

Nagy sikerrel zárult a szombathelyi Vízi Strandsportnap. A Tófürdőn megrendezett eseménynek a megelőzést elősegítő egészségfejlesztés a célja.

A Vízi Strandsportnap meglehetősen újkeletű rendezvény, célja a nyugat-dunántúlon élő felnőttek prevenciós egészségfejlesztése a szabadidősport által. A program ötödik állomása volt Vas megyében Szombathelyen, a Tófürdőn – írta meg a vaol.hu.

Az eseményt, melyen igen sok érdeklődő jelent meg, prof.dr.Gadányi Károly, a Vas Megyei Sportági Szakszövetségek elnöke nyitotta meg. Varga Jenő főszervező, a Vas megyei koordinátor – a Vas Megyei Szabadidősport Szövetség újonnan megválasztott elnöke – pedig a programról tájékoztatta a jelenlevőket.

Az érdeklődők nemcsak sportolhattak, minőségi műsort is élvezhettek.

A jelenlevők számos sportág közül választhattak, asztalitenisz, szétrúgás, foci, teqball, úszás, vízi játékok, búvárkodás, vízbeugró-verseny, csúszdaverseny, bolondúszás, cápabirkózás, sőt nemzeti vízi vágta is volt – adta hírül a vaol.hu.

Lehetett kajakozni, kenuzni, vízibiciklizni a Csónakázótavon, a Tófürdőn pedig extrém sporteszközökkel is megismerkedhettek az érdeklődők.

Természetesen képviseltette magát az egészségfejlesztési iroda is előadásokkal, tanácsadással, InBody-méréssel, vérnyomás- és vércukorszint-méréssel. A kérdésekre gyógytornász, pszichológus, orvos, dietetikus, masszőr egyaránt válaszolt – adta hírül a vaol.hu.

Fotó: Vízi Strandsportnap

B.A.