Lyukas vezeték okozta az akadozó fűtés- és a melegvíz szolgáltatást a Derkovits-lakótelepen

Ki kellett cserélni egy kilyukadt távvezetéket Szombathelyen, a Derkovits lakótelep egy részén. Ez idő alatt a lakóknak olykor nélkülözniük kellett a fűtést és a meleg vizet is.

Szakaszosan szünetelt a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás a szombathelyi Derkovits lakótelep egy részén – szükséges volt ugyanis egy kilyukadt távvezeték cseréjére, amelyet a Szombathelyi Távhőszolgáltató már el is végzett – tudatta a vaol.hu.
 
Az útburkolatot már több hete felbontották a szakemberek a Váci Mihály utca egyik szakaszán, illetve annak környékén, ezek azonban csak az előkészítő munkálatok voltak, a sérült távvezetéket március 10-én és 11-én cserélték ki.
 
Távhővezeték-cserére volt szükség Szombathelyen, a Derkovits-lakótelepen
Távhővezeték-cserére volt szükség Szombathelyen, a Derkovits-lakótelepen
 
A hibaelhárítás fontos volt annak érdekében, hogy a szolgáltatási a fűtési időszak hátralevő részében is tudják biztosítani – mondta el Kocsis-Tóth Ildikó sajtóreferens.
 
A vezetékszakasz már igen koros volt, ezért inkább a teljes úttest alatti részt kicserélték a szakemberek. Szerencsére, azt meg tudták oldani, hogy a távhő szolgáltatás csak szakaszosan szüneteljen. A lakókat pedig előre tájékoztatták – írta meg a vaol.hu.
 
Fotó: Cseh Gábor
 
B.A.