Megnyit a Tófürdő, de szabályokkal strandolhatunk

Június 12-én megnyitja kapuit a Tófürdő Szombathelyen. A vendégeknek azonban be kell tartaniuk a járványügyi előírásoknak megfelelő szabályokat.

Új szabályrendszert vezettek be a Tófürdőn. Ezek betartása mellett a strandolók igénybe vehetik a létesítmény szolgáltatásait – írta meg a szova.hu.

Ha az alábbi szabályokat betartják, a vendégek zavartalanul pihenhetnek, töltődhetnek a Tófürdő területén.

1.A Tófürdőn egy időben maximum 637 fő tartózkodhat.

2.Csak egészségesen lehet a Tófürdőbe érkezni. Ha beteg, nem érzi jól magát, kérik, hogy az illető maradjon otthon!

3.A pénztárnál való sorban állásnál és a Tófürdő egész területén, szabad térben legalább 2 méteres távolságot kell tartani a többi fürdőzőtől, valamint a létesítmény munkatársaitól! Kivételt képeznek a vendégekkel egy háztartásban élők. Fedett térben (ruhatár, mosdók) a kötelezően előírt távolság 1,5 méter.

4.Ha lehetséges, kerülni kell a készpénzzel történő fizetést.

5.A medencékbe lépés előtt és után is le kell zuhanyozni.

6.A medencékben kizárólag fürdő célú ruházatban tartózkodhatnak a vendégek.

7.A létesítmény egész területén (kivéve medence- és csúszdatér) papucsot kell hordani.

8.A gyermekmedencébe felnőttként nem szabad bemenni. A gyermek fürdőzését a medence partjáról figyelemmel lehet kísérni. Gondoskodni kell arról, hogy nem szobatiszta gyermek csak úszópelenkában tartózkodjon a medencében.

9.Mossunk kezet gyakran! Ehhez szappant és alkoholos kézfertőtlenítőt is biztosítanak a Tófürdő több pontján.

10.A Tófürdőt a kijelölt kijáraton (korábbi gazdasági bejárat, a Pénztár és a Kenderesi utcai parkoló között) lehet elhagyni. A korábban megszokott kilépési lehetőségek (bejárat, a Bartók Béla utca felőli forgókapu) nem működnek.

A fenti szabályok betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy garantálják a biztonságos fürdőzést, hogy megvédhessék a vendégek és a munkavállalók egészégét a létesítményben – írta a Tófürdő. A szabályok betartását a munkatársak folyamatosan ellenőrzik – írta meg a szova.hu.

Fotó: szova.hu

B.A.