Megújul a Magyar Államkincstár épülete Szombathelyen

Csaknem 600 millió forintból szépül meg az impozáns épület a Vas megyei székhelyen. A szombathelyi Magyar Államkincstár irodaház szinte teljesen megújul.

Nemcsak a homlokzatot renoválják, megújul az első két szint, a pince és az udvar területén is munkálatokat végeznek majd a szombathelyi Magyar Államkincstár épületében.
 
Az impozáns, Széll Kálmán utcai épület közel 600 millió forintból szépül meg, a kivitelező március óta dolgozik rajta. A beruházás határideje 2020 novembere, így a munkálatoknak addig be kell fejezni – adta hírül a vaol.hu.
 
Megújul a szombathelyi Államkincstár épület
Megújul a szombathelyi Államkincstár épület
 
A felújítás során 2250 négyzetméter homlokzati felületet újítanak fel, míg az épület belső részében, az első két és a pince szintjén 650 négyzetméteres területet szépítenek meg. Lecserélik a nyílászárókat, a beléptető-, riasztó- és tűzjelző rendszert is modernizálják.
 
Az udvaron csatornahálózatot építenek át, megjavítják a kerítést, térköveznek és új biciklitárolók is ki lesznek helyezve – írta meg a vaol.hu.
 
A neobarokk stílust képviselő székház 1924 óta áll Szombathely központjában, Hübner Tibor tervei alapján készült. Annak idején a Magyar Nemzeti Bank helyi fiókja székelt itt. Ma ez a Magyar Államkincstár Vas Megyei Igazgatóságának épülete, melynek tetejét egyébként már lecserélték, 2013-ban – tudatta a vaol.hu.
 
Fotó: Szendi Péter
 
B.A.