Megújult a szombathelyi toronyóra

Két új könyv bemutatását követően a szombathelyi városházán a felújított szerkezetű toronyórát is megáldották, mely most jó ideig szolgálja majd a városlakókat.

Nagy nap virradt a szombathelyi városházára. Amellett, hogy két könyvbemutató is zajlott, a szerkezetileg felújított toronyórát is megáldották – írta meg a vaol.hu.

A bemutatott kötetek Lendvai Rezső– Koltay Ferenc: A Szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyház története, valamint Kapui Gyula–Lendvai Rezső–Vas Csaba: A Szombathelyi Székesegyház toronyórái.

Megújult a toronyóra Szombathelyen - megáldották

Megújult a toronyóra Szombathelyen - megáldották

A szombathelyi székesegyház az ország harmadik legnagyobb temploma, csak az esztergomi bazilika és az egri dóm előzi meg. Óraszerkezete az 1960-as években készült, s azóta nem újították fel – mostanáig – tudatta a vaol.hu.

Dr. Székely János megyés püspök méltatta a templomot, kiemelve, hogy eköré épültek a családi házak, s ez tette lényegében várossá Szombathelyt.

Felszólalt Lendvai Rezső, a székesegyházi főplébánia egyházközségének alelnöke, s egyben egyik kötet szerző, Bárány Gábor, a kötetek műszaki szerkesztője, valamint Kapui Gyula villamosmérnök és toronyóra-készítő, aki mesélt az óra működébe hozásáról – írta meg a vaol.hu.

B.A.