Nemsokára kész a szombathelyi Sportliget

Minden arra utal, hogy szeptember végén átadható lesz az új szombathelyi Sportliget – a munkálatok 60 százaléka ugyanis már készen van.

Hamarosan birtokba vehető lesz a szombathelyi Sportliget. Már a sajtóbejárás is megtörtént a leendő a területén. Dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere elmondta: a szombathelyi beruházás a megye életére is hatással lesz, hiszen a helyieken kívül mások is használják a pályákat, amire méltán büszkék lehetnek, ilyen sportolási lehetőség kevés városban van – adta hírül a vaol.hu.

A beruházást európai uniós táblázat segítségével finanszírozták, összege összesen több mint 1 milliárd forint.

A terület teljes megújuláson megy keresztül, felújítják a sportpályákat és újak is készülnek. Az Arany-patak mentén kialakított sétány és kocogópálya, valamint a tornaeszközök mind bővítik a sportolási lehetőségeket. A fitnesz-szabadtéri tornapálya, az aszfaltozott felületű görkorcsolyapálya és a mászófal is újdonság lesz – írta meg a vaol.hu.

Kialakítanak azonban pihenőkertet, rétet, piknikövezetet is.

A munkálatok során egyébként egyszerűsítik a Sportliget megközelíthetőségét is, az új gyalogoshídon át, amely közvetlen kapcsolatot alakít ki a Csónakázó-tó területével. Nagyobb parkolót is létesítenek majd – mondta el Homlok Tibor főmérnök a vaol.hu-nak.

Fotó: Horváth Balázs

B.A.