Növekednek a szombathelyi vállalkozások

Az idei esztendőben tovább növekedett a szombathelyi és a Vas megyei vállalatok árbevétele. A növekedés hátterében a technológiai fejlesztések állnak. 

Megjelent a TOP 100 Vas megye nevezetű kiadvány, amelyből kiderült, hogy az elmúlt években folyamatosan tovább nőtt a 100 legnagyobb megyei vállalat árbevétele. A 100 legjelentősebb bevétellel rendelkező megyei cégek árbevétele 2021-ben például mintegy 1600 milliárd forintra rúgott.

A statisztikából az is kiderült, hogy a cégek árbevételének nagy része főleg olyan értékesítésből származott, amelyeket külföldön bonyolítottak le. A listán a legelső helyen a szombathelyi Schaeffler Savaria Kft. áll. 

szombathelyi_torzs

A városban egyre több az olyan cég, amely innovatív beruházást indít

A szombathelyi vállalat nettó árbevétele 2020-ban 240,5 milliárd forint volt, míg 2021-ben már 274,7 milliárd forint. A 2022-es adatokat csak ezt követően közlik, ám a sok technológiai fejlesztés miatt újabb árbevétel növekedést vár a cég.

A legnagyobb árbevételű vállalatok listáján a második helyet szintén egy szombathelyi cég szerezte meg, ugyanis az Aptív Services Hungary Kft. is számos innovációt hajtott végre az idén. A vállalat egyébként elektronikai alkatrészeket gyárt a városban és kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedést támogató intelligens megoldásokra. 

Forrás: MTI
CS.SZ.