Olcsóbb az albérlet Szombathelyen

A tavalyi tapasztalatokhoz képest kevesebb pénzért lehet lakást bérelni Szombathelyen idén – az árak nagyjából 5 ezer forinttal csökkentek.

Olcsóbb a lakásbérlés Szombathelyen a tavalyihoz képest. Körülbelül 5 ezer forinttal mérséklődtek az árak, miközben több megyében is tapasztalható drágulás - adta hírül a vaol.hu.

Általános tapasztalat, hogy akik bérelt lakást keresnek, első körben szétnéznek a család és a baráti körben, hátha tud valaki ajánlani valamit. Ha így nem találnak, akkor az interneten keresgélnek, elsőként az ingatlanhirdetési portálokon – írja az ingatlan.com, a KSH friss albérletpiaci összefoglalója alapján.

Ami a kínálati piacot és az albérletárakat illeti, a megyeszékhelyek között Debrecen 11 százalékkal, emelte a kiadó lakások árát – 110 ezer forintra -, Győr 8 százalékkal, 108 ezer forinttal növelte az árait, Székesfehérváron a lakások díja 21 százalékkal nőtt: 120 ezer forint az átlagos bérleti díj.

S miközben tavaly június 20-án egy 20-100 négyzetméteres lakás díja 95 ezer forint volt Szombathelyen, idén június 19-én az összeg 90 ezer - tudatta a vaol.hu. 

Estek egyébként az árak a Vas megyei székhely mellett Szolnokon, Békéscsabán, Salgótarjánban és Pécsett is.

Fotó: Facebook

B.A.