Ötmilliárd forintból fejleszt a Schaeffler

Szombathelyen újabb beruházást indít a Schaeffler Savaria Kft. 

A Schaeffler Savaria Kft. az egyik legtöbbet beruházó és legdinamikusabban fejlődő vállalatnak mondható Szombathelyen. A cégcsoport most újabb beruházást indít, a koronavírus megjelenése óta már sokadjára. A jelenlegi projektet 5 milliárd forintból hajtva végre a nagyvállalat.  

Szombathelyen két komplexumot is felépít a vállalat. Az első komplexum egy irodaépület lesz, amelyet 2200 négyzetméteren alakítanak ki. Az irodaépületben az irodák mellett öltözők, konferenciaközpont és egy étterem kerül kialakításra. A második komplexum egy 6200 négyzetméteres logisztikai központ lesz. A logisztikai csarnok építése már folyamatban van és várhatóan 2023 nyarán adják át. 

sch_torzs
A cégcsoport megoldásait az autóipar használja

A Schaeffler Szombathelyen és globálisan járműipari alkatrészek gyártására szakosodott. Közel 70 éve vannak jelen a globális piacon, mint jelentős autóipari beszállító. Az új komplexumban egyirányúsítani fogják az alapanyagok és a késztermékek mozgását, így nem csak a termelési hatékonyságot növelik, hanem a munkahelyi biztonságot is. 

A logisztikai csarnokot úgy építi fel a vállalat, hogy a későbbiekben automatizált anyagmozgató berendezéseket is tudjanak telepíteni a helyszínre. A Schaeffler egyébként éppen 3 hónapja adta át a korábbi zöldmezős beruházását Szombathelyen, amelyet 23,5 milliárd forintból hajtottak végre. Az új 15 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban kizárólag az elektromobilitáshoz kapcsolódó alkatrészeket gyárt a cég. 

Forrás: MTI, Schaeffler
CS.SZ.