Ritka technológiát vetettek be Szombathelyen

Egy szombathelyi utca felújítása során egyedülálló technológiát alkalmaztak a szakemberek.

Szombathelyen 2022-ben számos utcát újítottak fel, a fejlesztések pedig várhatóan a jövő vében sem állnak meg. Az egyik forgalmas utca építése során egészen páratlan technológiát alkalmaztak a szakemberek.

A Ferenczy István utcánál a hiányzó részek építését a Strabag vállalat hajtja végre és elárulták, hogy az utca járó szintje rendkívül alacsony volt a beruházás kezdetekor, ezért előtte több méter magas töltést kellett összehordani.

utca_Torzs

Speciális technológiát alkalmazott a Strabag

Mivel a korábbi út egy közel 40 éve elhagyatott hulladéktelepen halad keresztül, ezért közel 8 méter szemét réteg helyezkedik el alatta. Ezt a problémát csak az újszerű technológiákkal lehet megoldani.

Ahhoz, hogy stabilizálják az utat, egy nagyon speciális, úgynevezett mélytömörítése megoldást kellett alkalmazniuk a sikeres kivitelezéshez. Ezt a tömörítést egy modern gép végezte. 

Szombathely ezen környékén azért hajtják végre a korszerűsítési munkálatokat, hogy tehermentesítsék a temető utcái és a pláza területén a csúcsforgalmat. Az új szakasz közel fél kilométer hosszú és a későbbiekben lesz rajta külön járda és kerékpárút is. 

Forrás: Magyar Építők
CS.SZ.