Szociális fejlesztések várhatók Szombathelyen

Biztató hírek érkeztek: a megyeszékhelyen a város oktatási és szociális bizottságának ülését követően mintaprogramot és óvodai pályázatokat is támogattak a résztvevők.

Eredményes volt a közgyűlés: a Jóléti Alapítvány tavalyi beszámolóját elfogadásra javasolták, a Vízmű SC pedig a bizottság döntése értelmében beolvadhat Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-be. A döntéssel Szombathely egyébként is sikeres úszósportjának működtetését sokkal méltóbb és kiszámíthatóbb feltételek közé helyezik – tudatta a vaol.hu.


Lényeges szociális fejlesztéseket támogattak Szombathelyen

Lényeges szociális fejlesztéseket támogattak Szombathelyen

A bizottsági tagok szavaztak több intézmény alapító okiratának megváltoztatásáról.

Az Agora dokumentumát egy módosult törvényhez igazítják, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálatét egy benyújtandó pályázat okán szükséges bővíteni – adta hírül a vaol.hu.

Az utóbbinál 19 fős létszámbővítés kellene, mivel bevezettek egy új szolgáltatást – a bizottság egyhangúlag megszavazta. A Pálos Károly központ hozzájárulást kért egy előkészítés alatt élló modellprogramhoz, 4 millió forintot. Fejlesztésre van szükség az idősellátásban is – tíz új vészjelző karperecre lenne szükség, melyeket 1 millió forint értékben szereznének be. Ezt szintén támogatta a bizottság – írta meg a vaol.hu.

B.A.