Szombathely: a buszon is kötelezővé teszik a maszkot

Védőmaszkot kell viselni a buszokon mostantól a Vas megyei városban. Dr. Nemény András polgármester tájékoztatta az embereket a hosszú hétvégére érvényes szabályokról.

Van némi változás a kijárási korlátozások terén Szombathelyen: dr. Nemény András beszámolt a szigorításokról és a módosításokról.

A hosszú hétvégén a védőmaszk viselését újra kötelezővé teszik boltokban, bevásárlóközpontokban, üzletekben, illetve az egyéb, ügyfélforgalom számára nyitva tartó helyiségekben. Kivétel, ha a szolgáltatás jellegével nem összeegyeztethető a maszk hordása – tudatta a vaol.hu.


A tömegközlekedési eszközökön szintén maszkot, vagy az orr és a száj takarására alkalmas textilt szükséges hordani. A közösségi gyülekezési helyeken, így buszmegállókban és sorbanállásra kijelölt helyeken is – írta meg a vaol.hu.

A polgármester nem írja elő védőmaszk viselését közparkokban, a Főt téren, a Csónakázótónál és szigetén, illetve a Sportligetben.

Fontos, hogy sportolni közterületen csakis egyedül lehet, s egymástól 10 méteres távolságban. A városligeti és a Sugár úti pályát lezárják. Minden további, előző héten bejelentett szigorítás érvényes lesz a hosszú hétvégén is – tudatta a vaol.hu.

Fotó: vaol.hu

B.A.