Szombathely ad otthont az ifjúsági vízilabda-világbajnokságnak

Egy héten át a Vas megyei székhelyre figyel majd a világ: Szombathelyen tartják a IV. ifjúsági vízilabda-világbajnokságot augusztus 11 és 19. között.

Nagy megtiszteltetés ez a városnak: 2018. augusztus 11 és 19. között Szombathely ad otthont a IV. ifjúsági vízilabda-világbajnokságnak, melyen 20 csapat száll versenybe a győzelemért – tudatta a vaol.hu.

A nagy esemény előtt sajtótájékoztatót tartott a Vas megyei székhely polgármestere, dr. Puskás Tivadar, Kalmár Attila, az eseményt rendező Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Jerse András rendezvényigazgató.

A városatya kiemelte, hogy az utóbbi évtizedben Szombathelyen egészen magas szintre jutottak a vízi sportok, köztük a vízilabda, melyről nem kis részben az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület tehet – írta meg a vaol.hu.


Kalmár Attila és dr. Puskás Tivadar a sajtórendezvényen

Kalmár Attila és dr. Puskás Tivadar a sajtórendezvényen

A világbajnokságon versenyző csapatok legfeljebb 18 éves sportolókból állnak, s nagy eséllyel köztük lesznek a jövő Európa-, világ- és olimpiai bajnokai. Szombathely jóhírét csak öregbíti ez a nagyszabású rendezvény.

A városban rendezték meg az első vízilabdatornát 2008-ban, s azóta számtalan versenynek adott helyet a megyeszékhely. Ilyen nagy költségvetésű sportesemény azonban még nem volt: a mostani bajnokság 400 millió forintba került.

A verseny szervezését természetesen hatalmas koordinációs munka előzte meg, amely már 2017-ben elkezdődött – emelte ki Jerse András rendezvényigazgató, aki hozzátette: ennek során igyekeztek a lehető legkevésbé zavarni az úszóközönséget – írta meg a vaol.hu.

A meccsek a Tófürdő medencéjében kerülnek megrendezésre, négyet pedig az AVUS uszodában szerveznek.

Akik állandó vendégei a strandnak, azok ingyen megtekinthetik a mérkőzéseket, a többiek délután 3 óráig nézheti azokat költségtérítés nélkül.

A nemzetközi úszószövetségtől (FINA) egyébként 60 embert várnak, s jelen lesznek a Magyar Vízilabda Szövetség vezetői is – adta hírül a vaol.hu.

Fotó: Unger Tamás - Vas Népe

B.A.