Szombathely - Átvette az orvosi ügyelet ellátását az önkormányzat

A szombathelyi önkormányzat felelős az orvosi ügyeleti ellátásért december 31-étől – A váltás eddig problémamentesnek tűnik.

A „lordok házában”, vagyis Huszár úti társasház földszintjén fogadják a pácienseket a doktorok, mióta új helyre került az orvosi ügyelet Szombathelyen.
 
December 31-én 16 órától vette át az Országos Mentőszolgálattól a feladat ellátását az önkormányzat, s a telefonszámok is megváltoztak, melyeket már szilveszter napján sokan hívtak – tudatta a vaol.hu.
 
A lordok házában fogadják a betegeket az ügyeletes orvosok
A lordok házában fogadják a betegeket az ügyeletes orvosok
 
Első ügyeleti éjszakája tapasztalatait dr. Haklits Györgyi felnőttháziorvos és dr. Vincze Magdolna gyermekháziorvos értékelte. Az nagyjából csendes volt, a legtöbben tanácsért telefonáltak, Vépról és Gencsapátiból is hívták az orvosokat.
 
Kipróbálhatták az új ügyeleti autót, az elektromos járművet is – az éjszaka folyamán egyszer kellett kivonulniuk, vidékre.
 
A doktorok arról is beszámoltak, hogy a koronavírus elleni oltóanyagot Szombathelyen a háziorvosok 85 százaléka már igényelte, s azt várhatóan január 11-e után kapják meg – írta meg a vaol.hu.
 
Fotó: Cseh Gábor
 
B.A.