Szombathely - Egyirányúsítanák a Szatmár utcát a lakói

Aláírásgyűjtésbe kezdtek Szombathelyen a Szatmár utca lakosai. Azt szeretnék, ha utcájukat a Mérleg irányába egyirányúvá tennék. Véleményük szerint ez több szempontból is jogos lenne.

Egyirányúsítanák a Szatmár utcát lakói. Ahhoz, hogy kérésüket alátámasszák, aláírásokat is elkezdtek gyűjteni – írta meg a vaol.hu.
Több dologgal is indokolják, miért szeretnék,hogy a Mérleg utca felé egyirányúvá váljon utcájuk. Tájékoztatásuk szerint a járműforgalom jelentősen megnőtt a Szatmár utcában, az ingatlanok állapotát ez rontja.
 
Az árkok dőlésszöge, amelyeket az esővíz elvezetéséhez alakítottak ki, beszűkítette az utat, s az útpadka szélessége sem kellően nagy, az utcában immár veszélyessé vált a közlekedés – tudatta a vaol.hu.
 
ut_egyirany_1
 
A lakók hozzátették: amennyiben valaki megáll egy ház előtt, félrehúzódására nincs mód és kikerülésére sincs elég hely. Veszélyesek a biciklisekre nézve a nyílt árkok, de a gyalogosok sincsenek kellő biztonságban, mivel a járdák állapota rossz, s ezért az úttesten közlekednek.
 
Az egyirányúsítási kérelmet 72 ingatlanból csupán 6-an nem támogatták. Az aláírásokat Putz Attilának, a körzet képviselőjének adták át, aki azt a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának továbbítja.
 
Mint kiderült egyébként, a Szatmár utca lakói már akkor is szerettek volna egyirányúsítást, amikor a Csabai úti felüljáró készült. A kérés a lakók reményei szerint októberben vagy novemberben a városfejlesztési bizottság elé kerülhet – írta meg a vaol.hu.
 
B.A.